30.9.2013

Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsoja alkoi puskea maalta siihen tahtiin, että oli pakko alkaa keksimään muutakin käyttöä niille kuin piirakoiden teko. Ajatus kesäkurpitsakeitosta ei sitten yhtään houkutellut, mutta ajattelin antaa kuitenkin sille mahdollisuuden. Koska omaa reseptiä ei tälle ollut, niin lähdin tutkailemaan internetin syövereitä ja törmäsinkin tähän reseptiin, jonka tuplasin. Keitto muistutti ulkonäöltään hailakkaa pinaattikeittoa, oli helppo tehdä ja siitä tuli yllättävän herkullista. :)



Kesäkurpitsakeitto

- n. 1kg kesäkurpitsaa
- 2 palsternakkaa
- paketti koskenlaskijaa (itse käytin voimakasta)
- 4dl kermaa
- persiljaa (oman maun mukaan)
- timjamia (oman maun mukaan)
- 2 sipulia
- suolaa ja pippuria

Kuori palsternakka ja paloittele se. Laita vettä kattilaan, kuumenna se kiehuvaksi ja heitä palsternakat joukkoon. Paloittele kesäkurpitsa sekä sipuli mukaan kattilaan kiehumaan. Lisää vielä silputtu persilja ja timjami kattilaan. Keittele aineksia kunnes ovat kypsiä.
Ota kattila liedeltä ja lisää paketti koskenlaskijaa, jonka jälkeen surruttele soppa silkkiseksi sauvasekoittimella. Lisää kermat ja laita kattila liedelle takaisin. Keitä kunnes kiehahtaa, mutta varo ettei pala pohjaan. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku.

Hifistelläkseni paiston vielä pekonirouhetta, jonka lisäsin raejuuston kera keiton päälle. Kombo sopi loistavasti keiton kylkeen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!