28.7.2013

Hyvä ja helppo mustikkapiirakka

Tämän ohjeen mukaan oon oikeastaan aina tehnyt mustikkapiirakan. Takuuvarmasti onnistuu, helppo tehdä ja on hyvää. :) Oikasen vähän mutkia piirakan kanssa ja käytän valmispohjaa, mutta jos haluat hifistellä niin väsäile itse pohja :)

Mustikkapiirakka:

-Valmispohja (esim. Myllyn Paras pyöreä piirakkataikina makeaan leivontaan)

Täyte:

- 2dl kermaviiliä
- 1 kananmuna
- n. 3/4dl sokeria
- 2tl vaniljasokeria
- 4-5dl mustikoita
(- 2tl perunajauhoja)

1. Painele piirakkapohja piirakkavuokaan (n. 26cm), reunoille myös!
2. Jos käytät pakastemustikoita ripottele mustikoiden päälle perunajauhoja. Tuoreiden mustikoiden kanssa ei tarvitse käyttää perunajauhoja.
3. Ripottele mustikat pohjalle.
4. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.
5. 200°c astetta uuniin ja noin 30min. (omassa uunissa piirakka on valmis about 25min)
6. Anna piirakan jäähtyä hetki ja tarjoile esim. vaniljakastikkeen kanssa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!